Even over Finnick, maar vooral wat Finnick jou kan bieden.

Waarom Finnick?

De afgelopen jaren volgen de ontwikkelingen op FinTech gebied elkaar snel op. Naast de snelle technologische ontwikkelingen komt dit ook door nieuwe Europese financiële toezichtwetgeving.

Als FinTech onderneming is een grondige kennis van financiële toezichtwetgeving dan ook absoluut noodzakelijk. Dat is dan ook het moment om Finnick in te schakelen.

Door de juridische kennis van, en ervaring met, financiële en FinTech ondernemingen durft Finnick zich expert op dit gebied te noemen.

Natuurlijk is Finnick hierin niet de enige, maar in combinatie met een ondernemende en resultaatgerichte aanpak, is Finnick in staat om concrete en ‘to-the-point’ oplossingen te bieden. Zowel als het gaat om grote projecten en integraties als wanneer het kleinere juridische vraagstukken betreft.

Finnick is opgericht door Arie van den Bergen.

Advocaat | Eigenaar

Arie heeft na zijn studie Nederlands recht in Groningen verschillende Grotius specialisatieopleidingen gevolgd, alsmede de opleiding High Performance Leadership van De Baak.

Arie van den Bergen heeft een jarenlange ervaring als advocaat en bedrijfsjurist bij verschillende financiële instellingen (Deutsche Bank, ING en Aegon Bank/Knab). Hij is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij implementatietrajecten van financiële wet en -regelgeving. Hij heeft als bedrijfsjurist bijgedragen aan de ontwikkeling van Knab als een online bank en juridisch geassisteerd bij productinnovaties & -ontwikkeling.

Arie is eerder betrokken geweest bij funding transacties zoals investeringen in hypotheken, consumentenleningen en (buitenlandse) peer-to-peer lending platforms. Hij heeft een grondige kennis van de organisatie van financiële instellingen en is een teamplayer die goed kan samenwerken met verschillende afdelingen binnen de financiële organisatie.

 

Arie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

   • Financieel recht
   • Bankrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

‘Gedurende de opzet van Knab Crowdfunding heb ik met Arie samengewerkt. Het fijne van Arie is dat hij meedenkt vanuit de business en ook nog eens taalgebruik hanteert, die begrijpelijk is voor de lezer. Ook de manier waarop hij contracten structureert is prettig. Arie is onder de juristen die ik ontmoet heb, een uitzondering op bovenstaande punten. Maar denk nu niet dat Arie meegaand is, want Arie is een echte professional, die zijn vak verstaat. Een prettige collega, waar je ook een gezellige borrel mee kunt drinken’
René Frijters – Ondernemer en oprichter Knab

De juridische partner.

Finnick is opgericht in 2021. Finnick combineert een uitgebreide kennis van het financieel recht en toezichtwetgeving met hands-on ervaring in dienstverlening aan banken, FinTechs en financiële ondernemingen in payments & cash management, (bank)sparen, beleggen, financieringen en investeringen. Finnick is als advocatenkantoor de professionele juridische partner voor totaalprojecten of deelvraagstukken en helpt je graag verder. Finnick heeft geen derdengeldrekening.

Dienstverlening.

 • Juridische ondersteuning van innovatie & productontwikkeling
 • Advisering & implementatie financiële toezichtwetgeving
 • Advisering & trajectbegeleiding financiële vergunningsaanvragen
 • Verbetertrajecten & herpositionering financiële producten
 • Interim & -projectmanagement