Even over Finnick, maar vooral wat Finnick jou kan bieden.

Waarom Finnick?

Finnick helpt Fintech ondernemingen met alle juridische aspecten van hun bedrijfsvoering, waaronder licentieaanvragen, advies over compliance met financiële toezichtwetgeving, financiering, contractonderhandelingen, geschillen oplossen en crypto en blockchain.

Waarom zaken doen met Finnick? Vanwege haar:

  • ondernemende en resultaatsgerichte aanpak met aandacht voor de specifieke behoeften van de FinTech onderneming
  • praktische en ‘hands-on’ ondersteuning bij de implementatie van juridisch en toezichtrechtelijk advies binnen de organisatie
  • vermogen om moeilijke zaken eenvoudig te maken zodat het simpel en overzichtelijk is
  • efficiënte onderhandelingen met goede resultaten door te focussen op wat belangrijk is voor de FinTech onderneming
  • duidelijk beeld van wat er komen gaat en hoe daar te komen, ook financieel

Waarom is dit kantoor opgericht?

Finnick is opgericht door Arie van den Bergen vanuit de gedachte dat de juridische dienstverlening aan FinTech ondernemingen beter kan. FinTech ondernemers willen zich in de eerste plaats op hun business richten in plaats van op de juridische aspecten. Finnick helpt hierbij door de ‘license to operate’ voor FinTech ondernemingen eenvoudig te maken door praktisch en resultaatsgericht juridisch advies in begrijpelijke taal.

Over Arie van den Bergen

Arie is als geen ander in staat om financiële toezichtwetgeving begrijpelijk voor klanten te maken en te vertalen naar een concrete en praktische toepassing in de praktijk. Hij denkt mee met de klant in oplossingen zonder het totaalplaatje uit het oog te verliezen en gaat door totdat de klus is geklaard. Hij heeft een persoonlijke aanpak en is open, transparant en verbindend.

Arie combineert een grondige kennis en ervaring van de FinTech business met meer dan 20 jaar ervaring als advocaat (o.a. bij De Brauw Blackstone Westbroek) en bedrijfsjurist bij gerenommeerde financiële instellingen (Deutsche Bank, ING en Aegon Bank/Knab). Hij heeft 7 jaar gewerkt bij online bank Knab in de opstartfase en weet wat er nodig is om een FinTech onderneming tot een succes te maken.

In zijn vrije tijd houdt Arie zich graag bezig met sport: squash, tennis, hardlopen en zeilen. Ook houdt hij van (wandel)reizen en koken en besteedt hij graag tijd aan zijn gezin met twee dochters.